flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особливості кадрового резерву кадрової служби

25 листопада 2013, 11:11
Особливості кадрового резерву кадрової служби.
 
 
            Кадровий резерв для державної служби створюється для заміщення посад державних службовців, а також для просування їх по службі.
            Кадровий резерв формується із:
            - спеціалістів місцевого та регіонального самоврядування, виробничої, соціально-культурної, наукової та інших сфер, а також випускників навчальних закладів відповідного профілю;
            - державних службовців, які підвищили кваліфікацію або пройшли стажування та рекомендовані для просування на більш високі посади;
            У всіх державних органах створюється кадровий резерв. Зарахування працівника до кадрового резерву проводиться безпосередньо за його згодою. Про зарахування до кадрового резерву повідомляється керівництво за місцем роботи зарахованого працівника.
            Список осіб зарахованих до кадрового резерву, переглядається щороку в грудні. У разі необхідності до списку протягом року можуть бути внесені зміни у порядку, встановленому для зарахування до кадрового резерву.
            Зарахування до кадрового резерву затверджується наказом чи розпорядженням керівника державного органу за погодженням з іншими органами, якщо для призначення на посади, на які формується кадровий резерв, передбачається погодження кандидатур з цими органами.
            Після зарахування до кадрового резерву на посади, робота на яких передбачає доступ до державної таємниці, керівник розглядає питання щодо оформлення в установленому порядку допуску до державної таємниці особам, які його не мають.
            Контроль за виконанням особистих річних планів осіб, зарахованих до кадрового резерву на посади керівників державних органів, покладається на керівників органів вищого рівня, на інші посади- на керівників структурних підрозділів.
            Якщо посада до кадрового резерву на яку зараховано працівника, стає вакантною, він має переважне право на її заміщення при проведенні конкурсу.
            У разі заміщення вакантної посади керівник державного органу в поданні про призначення кандидата на цю посаду повинен зазначити, протягом якого періоду він перебував у кадровому резерві, яким чином виявив себе, а якщо не перебував то в такому випадку подати обгрунтовані пояснення, причини невикористання кадрового резерву.
            Перебування працівника у кадровому резерві може припинитися з його власної ініціативи або за вмотивованою пропозицією керівника відповідного державного органу. Виключення із списків кадрового резерву оформляється наказом чи розпорядженням керівника.
            Керівник державного органу несе відповідальність за ефективну підготовку і використання кадрового резерву.