flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Доступність будівлі (приміщення) суду для маломобільних груп населення

17 лютого 2020, 15:36

 Шановні відвідувачі Чечельницького районного суду!

       Відповідно до Конституції України, Закону України "Про судоустрій і статус суддів", правосуддя повинно бути доступним для кожної особи, що, між іншим, стосується й безперешкодного доступу до приміщень судів маломобільних груп населення (людей з інвалідністю, з тимчасовими порушеннями здоров'я (наприклад, людина на милицях), літніх людей, яким через вік та стан здоров'я важко самостійно пересуватися, вагітних жінок, батьків з дитячими візочками тощо).

       На вході до приміщення Чечельницького районного суду встановлена кнопка виклику (фото додається) для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, яка виведена на телефон до канцелярії суду.

         Повідомляємо, що маломобільні групи населення канцелярією суду обслуговуються поза чергою! 

       У разі виникнення будь-яких питань стосовно переміщення будівлею суду, надання допомоги у пересуванні, Ви завжди можете звернутися  до уповноваженого на забезпечення організації доступу до суду працівника – судового розпорядника Сутовської Аліни Вікторівни, тел. (04351) 2-23-36email: inbox@ch.vn.court.gov.ua.   Працівники  канцелярії суду зможуть  надати Вам допомогу в оформленні позовної заяви чи іншого документа, у випадках визначених законом.

       До того ж, в  Чечельницькому районому суді встановлено необхідне обладнання для проведення судових засідань в режимі відеоконференції, що значно спрощує доступ громадян до правосуддя.

       В суді проведено інструктаж з працівниками апарату суду щодо правил поводження, надання допомоги та сприяння доступності до приміщення маломобільних груп населення, належного їх обслуговування.

 Судовий розпорядник                                                                                                                                   А.В. Сутовська