flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Аналіз кількості надісланих судом СМС-викликів Чечельницьким районним судом у першому півріччі 2015 року

16 квітня 2015, 11:17

                                                                                   

                                                            Аналіз кількості надісланих судом СМС-викликів Чечельницьким районним судом

                                                                                           у першому півріччі 2015 року

 
 
            Мною, керівником апарату Чечельницького районного суду, з метою належної організації роботи суду, перевірки виконання посадових обов’язків працівниками апарату суду та на виконання Плану роботи суду на 1-ше півріччя 2015 року проведено аналіз кількості надісланих судом СМС-викликів.
 
Починаючи з жовтня 2013 року в Чечельницькому районному суді Вінницької області запроваджено послугу надсилання SMS - повідомлення учасникам судового процесу. Завдяки даній послузі судові повістки про виклик до суду можуть надсилатися судом учаснику судового процесу (кримінального провадження) у вигляді SMS-повідомлення на його номер мобільного телефону. Надсилання таких повісток здійснюється судами у відповідності до статті 135 Кримінального процесуального кодексу України та частини 6 статті 74 Цивільного процесуального кодексу України, якими передбачена можливість інформування учасників процесу за допомогою телефону або іншими засобами зв’язку, що забезпечують фіксацію повідомлення.
 
            За 1 квартал 2015 року відповідальними працівниками апарату суду учасникам процесу на всього надіслано 69 СМС-викликів, що на 54 повістки більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
 
Діаграма 1. Кількість надісланих СМС-повісток суддями у 1 кварталі 2015 року (помісячно)
 
У відсотковому відношенні (надісланих СМС-повісток до ухвалених суддями рішень) картина схожа і виглядає так:
 
 
Таким чином, дану послугу найактивніше використовує склад суду судді Гарник М.С., а найменш активно – склад суду судді Задорожного В.П. При цьому, вважаю за необхідне, звернути увагу всіх відповідальних працівників апарату суду на більш широке застосування викликів до суду за допомогою СМС-повісток, з метою більш оперативного розгляду судових справ та економії бюджетних коштів.
 
Керівник апарату                                        Сергій Лемець